Alçak Dağıtım Panosu Ne İşe Yarar ?

12:34 Ussal 0 Yorumlar



Öncelikle panoların hepsinin aslında bir güvenli amacı ve denetleme amacı ile meydana geldiğini bilmemiz gerekir. Neyin çalışıp neyin çalışmayacağına toplu platform üzerinden karar verme mekanizması da denebilir.

Panolar aslında bir elektrik devresindeki anahtarın görevini üstlenir. Ancak bu anahtarın biraz daha büyük çaplı ve birden çok devreden meydana geldiğini ve bunun için daha uygun bir anahtar olduğunu düşüşün işte bu düşündüğünüz şey Elektrik panosudur.

Fabrika,   atölye ve hizmet yerlerinde cazibe   enerjisinin esas dağıtımının   yapıldığı panolardır.   yapı tipi trafo merkezli tüketicilerde, dönüştürücü ağır voltaj çıkışı doğruca   olarak asıl dağıtım   panosuna gelir, oradan ikincil panolara erke dağıtımı yapılır.   kazık tipi trafo merkezli tüketicilerde, takdir panosundan gelen elektrik   enerjisi anne tevzi   panosuna methal yapar, oradan ikincil dağıtım   panolarına şalterlerden   huruç yapılır.   Trafosuz nöbet yerlerinde asıl kofradan mevrut   enerji, tevzi   panosuna methal yapılır ve   oradan tesise erke dağıtılır.   anne tevzi   panosu ile tesisin enerjisi hareketsiz bir panodan arama edilebilir. koskocaman   tesislerde kompanzasyon panosu ile omuz omuza montaj yapılır.

Yararlanılan Kaynak

0 yorum: